Το κατάλληλο κουταλάκι για να μάθουν να τρώνε μόνα τους από 4+ μηνών.
Ένα "όλα σε ένα" δίσκος και μπολ που συγκρατεί την ακαταστασία του παιδιού κατά την διάρκεια του φαγητού και είναι σχεδιασμένο για να κάνει το γεύμα των παιδιών ευκολότερο, λιγότερο ακατάστατο και περισσότερο διασκεδαστικό!
Είναι κατασκευασμένο από 100% σιλικόνη κατάλληλη για τρόφιμα.
Χαρακτηριστικά και οφέλη:
- Διαστάσεις: 9 x 6.5 x 1.1 inches
- Παροτρύνει το μωρό να τρώει μόνο του και αναπτύσσει τις κινητικές του δραστηριότητες.
- Συμπαγές και ελαφρύ, τέλειο για ταξίδια ή για γεύματα έξω από το σπίτι.
- Πρακτική τσάντα μεταφοράς για να μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα μέσα στην τσάντα σας.
- Πλένεται στο πλυτήριο πιάτων.
- Είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμμάτων και φούρνους σε μέγιστη θερμοκρασία 350 βαθμούς.
- Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας σιλικόνη και είναι BPA, BPS, PVC & χωρίς φθαλικό.
- Κατασκευασμένο για να διαρκεί (η σιλικόνη είναι εύκαμπτη και δεν ξεθωριάζει ή διαβρώνεται).
- PVC FREE
Κατάλληλο για μωρά από 4+ μηνών.
Η Ezpz έχει σχεδιάσει κάθε προϊόν με σκοπό να δίνει την κατάλληλη εκπαίδευση στα παιδιά ανάλογα την ηλικιακή τους όμάδα!
Πάμε να συγκρίνουμε τα είδη για να ξέρετε ποιο είναι το κατάλληλο για το παιδάκι σας στην ηλικία που είναι και το καλύτερο σκεύος φαγητού γι αυτό!
Ποτηράκια
Μπολ φαγητού
Πιατάκια φαγητού
Χέρια κάτω, μαμά! Με το baby-led weaning (την εισαγωγή του μωρού στις στερεές τροφές), το παιδί σας κάνει κουμάντο. Ίσως είναι από τα ωραιότερα πράγματα που συμβαίνουν στο καρεκλάκι φαγητού.
Οι ειδικοί λένε ότι τα οφέλη του baby-led weaning περιλαμβάνουν ένα πρώιμο υπόβαθρο για καλές διατροφικές συνήθειες και εξάσκηση των αναπτυξιακών δεξιοτήτων.
Μια συνηθισμένη σκηνή: Η μαμά ή ο μπαμπάς ταϊζουν το παιδί τους αλεσμένη τροφή στο μεγάλο ανοιχτό στόμα του κάνοντας το κουτάλι αεροπλανάκι, ολοκληρώνοντας με ηχητικά εφέ και ανακοινώσεις από την καμπίνα του πιλότου. Για τους γονείς όμως που εξασκούνται στο baby-led weaning η εικόνα των γευμάτων του μωρού δείχνει πολύ διαφορετική: Το μικρότερο μέλος της οικογένειας κάθεται στην ψηλότερη καρέκλα του τραπεζιού και σκορπίζει το φαγητό παντού στην προσπαθειά του να μεταφέρει το φαγητό από το πιάτο στο στόμα του μόνο του.
H μέθοδος του Baby-Led Weaning από την Gill Rapley και την Tracey Murkett είναι διαδεδομένη στην Μεγάλη Βρετανία εδώ και περίπου 8 χρόνια και χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.
Τα οφέλη του baby-led weaning είναι πολλά, λέει η παιδικός διατροφολόγος Clancy Cash Harrison. Από την μια, βοηθά στην τελειοποίηση της κινητικής εξέλιξης: « Το Baby-led weaning υποστηρίζει την ανάπτυξη του συντονισμού των ματιών και χεριών, την δεξιότητα του μασήματος, την επιδεξιότητα και τις συνήθειες υγιεινού φαγητού» « Προσφέρει επίσης στα μωρά την ευκαιρία να εξερευνήσουν την γεύση, την υφή, το άρωμα και το χρώμα διάφορων φαγητών».
Είναι επίσης ένα πρώιμο – και πολύ σημαντικό – βήμα για τα μωρά στην εκμάθηση της αυτορρύθμισης: μαθαίνουν να σταματάνε να τρώνε όταν έχουν χορτάσει. «Τα μωρά που τρώνε μόνα τους δεν μπορούν στην πραγματικότητα να φάνε περισσότερο από όσο χρειάζονται, δεδομένου ότι τρώνε ανεξάρτητα» μας λέει η παιδικός διατροφολόγος Natalia Stasenko. Με το τάισμα με το κουτάλι, μπορούν οι γονείς να «ξεγελάσουν» με λίγες ακόμα κουταλιές ακόμα και αν το μωρό έχει χορτάσει. Κάνοντας κάτι τέτοιο τακτικά θα μάθει στο μωρό να τρώει περισσότερο από όσο χρειάζεται δημιουργώντας του μια κακή συνήθεια.
Ένα επιπλέον όφελος για το baby-led weaning, είναι ότι δεν θα χρειάζεται να αγοράζετε βαζάκια με τροφές ή να ξοδεύετε χρόνο στο άλεσμα, στο κρύωμα ή το ξεπάγωμα.
Αν είστε έτοιμοι να «κρύψετε» τις συσκευές παρασκευής φαγητού του μωρού σας στο πίσω μέρος του ντουλαπιού και να δώσετε την ευκαιρία στο παιδί σας να δοκιμάσει το baby-led weaning, σιγουρευτείτε ότι θα είναι μια θετική εμπειρία από την αρχή. Παρακάτω κάποιες συμβουλές πως θα ξεκινήσετε σωστά.
Συμβουλές για ένα επιτυχημένο Baby-ledweaning
- Περιμένετε μέχρι το μωρό σας να είναι έτοιμο. Το παιδί σας θα πρέπει να είναι σε θέση να κάτσει στο καθισματάκι φαγητού χωρίς βοήθεια, να έχει καλό στήριγμα στο κεφάλι του και να είναι ικανό να μεταφέρει την τροφή στο πίσω μέρος του στόματος κουνώντας πάνω και κάτω τα χέρια. Η Harrison λέει «Τα περισσότερα υγιή παιδιά πάνω των 6 μηνών είναι αναπτυξιακά ικανά να τρώνε μόνα τους, ωστόστο, οι δυνατές δεξιότητες μασήματος σε κάποια παιδιά μπορεί να μην αναπτύσσονται πλήρως μέχρι την ηλικία των 9 μηνών.Η διαδικασία του Baby-led weaning θα βοηθήσει να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες του μασήματος.
- Συνεχίστε τον θηλασμό. Ο απογαλακτισμός (weaning) είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι εσφαλμένης ονομασίας. Το γάλα από τον θηλασμό θα συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη πηγή τροφής για το μωρό μέχρι να γίνει 10-12 μηνών.
- Τραβήξτε μια καρέκλα. Συνεχίστε να κάθεστε δίπλα του, να του μιλάτε και να το επιβλέπετε καθόλη την διάρκεια του γεύματος
- Ξεκινήστε με μαλακές πρώτες τροφές. Ώριμα φρούτα, βραστό κρόκκο αυγού, ψιλοκομμένα ψάρια και κρέατα, δημητριακά, ζυμαρικά και λαχανικά
- Προετοιμάστε τα τρόφημα για εύκολο πιάσιμο. Τα χορταστικά κομμάτια σε μεγάλες λεπτές λωρίδες είναι εύκολο να τα διαχειριστεί το μωρό
- Σκεφτείτε την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες αλλά και σίδηρο, ψευδάργυρο και πρωτεϊνες.
- Προετοιμαστείτε για ακαταστασία. Ο στόχος του baby – led weaning είναι να αφήσει το μωρό σας να επεξεργαστεί το φαγητό με τον δικό του ρυθμό, που σημαίνει να το χτυπάει, να το ξεφλουδίζει, να το πετάει και πιθανό να δημιουργεί ακαταστασία από αυτό. Το πάτωμά σας πιθανό να μην έχει συναντήσει..χειρότερα. Μπορείτε όμως να τοποθετήσετε ένα πατάκι που να πλένεται εύκολα κάτω από το καθισματάκι φαγητού, αντικαταστήστε τις κλασικές σαλιάρες με ποδιά χειροτεχνίας (artsmock)
- Μαζί σας. «Αφήστε το μωρό σας να τρώει μαζί σας στο οικογενειακό γεύμα» λέει η Harisson. Και ακόμα καλύτερα, δώστε στο μωρό σας κάτι από αυτό που τρώτε.
Τι να ΜΗΝ κάνετε στο Baby-Led-weaning
- Να διαλέξετε κακή ώρα για τα γεύματα. Ένα κουρασμένο ή αναστατωμένο μωρό μάλλον δεν θα συνεργαστεί
- Να περιμένετε να λειτουργήσει σε κάθε μωρό. «Τα μωρά με αναπτυξιακές καθυστερήσεις ή νευρολογικές παθήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν την στερεά τροφή πιο παραδοσιακά» λέει η DinaDiMaggio, παιδίατρος στην Νέα Υόρκη. Θα χρειαστεί επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον πνιγμό και στις τροφικές αλλεργίες.
- Να το «υπερφορτώνετε» με νέα φαγητά. Μπορεί να δείτε φωτογραφίες μωρών που εφαρμόζουν το babyledweaning να τρώνε τα πιο απίθανα φαγητά. Όπως όμως η σίτιση με τα πολτοποιημένα φαγητά, η Harisson προτείνει να ξεκινήσετε σιγά σιγά, παρουσιάζοντας νέο φαγητό κάθε 4 μέρες ώστε να εντοπιστούν οι αλλεργικές αντιδράσεις.
- Να «σπείρετε» τον πανικό. Τα περισσότερα μωρά είναι απροσδόκητα έμπειρα στην διαχείριση των fingerfoods αλλά η αναγούλα είναι πολύ συχνή τις πρώτες μέρες του φαγητού. «Καταλάβετε ότι η αναγούλα είναι μια ασφαλή αντίδραση για να ξεφορτωθεί το φαγητό που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Το μωρό σας θα μάθει από την αντίδρασή σας: Αν τρομάξετε, θα τρομάξει!
- Να βιάζεστε να φάει. Οργανώστε γεύματα για 10-15 λεπτά το λιγότερο, λέει η Harrison
- Να αμελήσετε την ασφάλεια. Μείνετε μακρυά από κινδύνους πνιγμού όπως τα σταφύλια, τα hotdog, τα popcorn, τα ωμά λαχανικά και τα καρύδια. Σαν προφύλαξη να είστε πάντα με το μωρό σας όταν τρώει και να βεβαιώνεστε ότι είναι σε καθιστή θέση.
- Να αγνοείτε τα σημάδια του μωρού σας. Αν το φαγητό ξεκινάει να σκορπίζεται πιθανότατα να έχει φάει αρκετά
- Να είστε υπερβολικά θερμός ή συναισθηματικός. Το φαγητό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα φυσικό αναμενόμενο γεγονός της ημέρας. «Μην επαινείτε, μην πιέσετε ή μαλώσετε για το φαγητό» συμβουλεύει η Harrison
- Να βασιστείτε σε αιχμηρά σκεύη ή ζεστά τρόφημα. Αφήστε το μωρό σας να ξεκινήσει να χειρίζεται ένα παιδικό πιρούνι και ένα κουτάλι, αλλά μην περιμένετε να έχει πολύ φαγητό πάνω ή μέσα στο στόμα. Αποφύγετε τις. Τα γεύματα πρέπει να είναι ζεστά ή δροσερά. Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία πριν από την σίτιση.
- Να το βάζετε κάτω. Μερικά μωρά προτιμούν τα αλεσμένα φαγητά στην αρχή, καθυστερούν λίγο να μάθουν να τρώνε μόνα τους ή χρειάζονται πολλαπλές εναλλαγές σε ορισμένα φαγητά.
Για τον πρώτο ή δεύτερο μήνα, το μωρό σας θα γλύφει, θα γεύεται και θα εξερευνεί, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα τρώει πολύ.Για αυτό οι αλεσμένες τροφές θα βοηθήσουν το γεύμα να γίνει πλήρες και θρεπτικό. Επίσης, μερικά παιδιά δεν είναι έτοιμα για fingerfoods στους 6 μήνες. Η Stasenko συστήνει να σερβίρετε fingerfoods πριν ή μετά την αλεσμένη τροφή και να την προετοιμάσετε με όλο και περισσότερο μη αλεσμένη ώστε να βοηθήσει στις δεξιότητες του μασήματος του μωρού.
Είναι επίσης σημαντικό, λέει η Harrison, να ενθαρρύνετε το παιδί σας να ξεκινάει να συμμετέχει στην παροχή της τροφής «Αφήστε το παιδί σας να φτάσει στο κουτάλι και οδηγήστε το στο στόμα του με ή χωρίς την βοήθειά σας. Σιγουρευτείτε ότι το μωρό σας οδηγεί την διαδικασία»
Καθώς το μωρό σας αποκτά όλο και πιο πολύ αυτοπεποίθηση στο φαγητό και έχει δοκιμάσει πολλές μεμονωμένες τροφές που έχετε αποκλείσει για τροφικές αλλεργίες, θα είναι έτοιμο να τρώει όλο και περισσότερο ανάμεικτες τροφές από το οικογενειακό τραπέζι. Απλά, κόψτε σε κατάλληλο μέγεθος τις μερίδες και σιγουρευτείτε ότι είναι σχετικά μαλακά και δεν είναι καυτερά ή με πολύ αλάτι. «Είναι μια καλή ιδέα να μαγειρεύεται με λίγο ή καθόλου αλάτι καθώς το παιδικό σωματάκι δεν μπορεί να επεξεργαστεί καλά το νάτριο» λέει η Stasenko. Οι μεγάλοι μπορούν να το συμπληρώσουν στο τραπέζι. Είναι επίσης σημαντικό να προσφέρετε στο μωρό σας τροφές πλούσιες σε σίδηρο καθημερινά όπως βόειο κρέας, φακές, χόρτα και λαχανικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Όταν το μικρό μας περνάει από το γάλα στις άλλες τροφές, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο, γεμάτο νέες περιπέτειες. Μερικές συμβουλές για να γίνει μια ευχάριστη διαδικασία.
- Καθόμαστε. Δημιουργούμε ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε καθισματάκι φαγητού ή το ριλάξ.
- Εξερεύνηση. Όλο αυτό είναι κάτι καινούργιο για το μωρό μας και για αυτό είναι πολύ πιθανό να του διεγείρει την περιέργεια. Τοποθετούμε ένα πανάκι (που πλένεται εύκολα), κάτω από το καρεκλάκι φαγητού, ώστε να μην έχουμε ατυχήματα στο δάπεδο. Παροτρύνουμε το παιδί μας να παίξει με το κουταλάκι, να βάλει το δάχτυλο του στο φαγητό και να αισθανθεί την υφή. Όλα αυτά φυσικά απαιτούν υπομονή και χρόνο. Για αυτό ξεκινάμε νωρίς, από τις πρώτες προσπάθειες για να εξοικειωθεί γρήγορα με όλη τη διαδικασία.
- Κουταλάκι. Δίνουμε στο παιδί μας να κρατάει και να περιεργαστεί το κουταλάκι. Θέλοντας να μιμηθεί εμάς, θα προσπαθήσει να το κατευθύνει προς το στόμα του. Θα αποτύχει πολλές φορές, όμως όταν τα καταφέρει θα δείτε τη χαρά της επιτυχίας στο πρόσωπό του.
- Ποτήρι. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποχωριστεί το μπιμπερό του ένα παιδί που δεν θηλάζει, όμως μπορούμε στα παιδιά που είναι μεγαλύτερα των 6 μηνών να προσφέρουμε νεράκι σε βρεφικό ποτήρι.
- Πιάτο. Χρησιμοποιούμε ένα όμορφο χρωματιστό πιατάκι, που σιγά σιγά το μικρό μας θα το αναγνωρίζει. Σερβίρουμε το φαγητό πάντα στο πιατάκι αφού έχουμε ελέγξει τη θερμοκρασία του.
- Μπλιάχ! Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσει ένα καινούργιο φαγητό ακόμα και 13 φορές, μέχρι να το εντάξει στο διαιτολόγιο του. Διατηρούμε την ηρεμία μας, δεν φωνάζουμε και το αποσύρουμε. Κάθε επόμενη φορά προσπαθούμε λίγο περισσότερο. Επίσης προσπαθούμε να καταλάβουμε αν είναι κάποιο συγκεκριμένο συστατικό που δεν του αρέσει ή ο συνδυασμός. Στην αρχή που το μικρό μας τα τρώει όλα αλεσμένα, καλό είναι κάθε φορά να εισάγουμε ένα καινούργιο συστατικό, όχι μόνο για την αποφυγή αλλεργιών, αλλά και για εκπαίδευση της γεύσης.
- Αρκετά! Όταν το μικρό μας χορτάσει, γυρνάει το κεφάλι από την άλλη ή ξαπλώνει πίσω, αποφεύγοντας το κουτάλι. Αν η ανάπτυξη του είναι κανονική σύμφωνα με τον παιδίατρο, δεν χρειάζεται να επιμείνουμε. Εκείνο ξέρει καλύτερα πόσο χρειάζεται. Αν αντικειμενικά έχει φάει ελάχιστα, τότε αποσύρουμε το φαγητό και μετά από λίγη ώρα ξαναπροσπαθούμε.
- Εξωτερικοί παράγοντες. Υπάρχει περίπτωση κάποιο άλλο ερέθισμα να του έχει τραβήξει την προσοχή και για αυτό να θέλει να σταματήσει το φαγητό του. Και πάλι αποσύρουμε το φαγητό και προσπαθούμε αργότερα περιορίζοντας τις εξωτερικές επιδράσεις.
- Ψυχραιμία. Η ποσότητα της τροφής που καταναλώνει ένα νήπιο όταν περνάει από τα αλεσμένα στα στερεά, μειώνεται δραματικά. Τώρα ξεκινάει η μάσηση, η οποία κουράζει τα μικρά μας, οδηγώντας τα σε μικρότερα γεύματα. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας. Είναι μια φυσική διαδικασία και ο οργανισμός είναι προετοιμασμένος για αυτό, φτιάχνοντας φουσκωμένα μπουτάκια και χεράκια όλο το προηγούμενο διάστημα.
Χαιρόμαστε κάθε στιγμή αυτής της διαδικασίας και την αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως τώρα βάζουμε τα θεμέλια της σωστής διατροφής και αυτό είναι σημαντικότερο από οποιοδήποτε άδειο πιάτο ή καθαρό πάτωμα.
Ευχαριστούμε το http://www.nutrischool.gr για τις συμβουλές τους!
Τι ξεχωρίζει την EZPZ;
Η EZPZ εστιάζει στον μελετημένο σχεδιασμό των προϊόντων της τα οποία φροντίζει να είναι έξυπνα, πρακτικά και ποιοτικά. Κάθε προϊόν σχεδιάζεται από την ειδική επιστήμονα παιδιατρικής σίτισης.
"η EZPZ κατανοεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς την ώρα του φαγητού και για αυτό παρέχουμε εργαλεία που θα υποστηρίξουν μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία γεύματος"
-Lindsey Laurain, ιδρύτρια EZPZ
Από τι υλικό κατασκευάζοντα τα EZPZ;
Τα EZPZ έχουν σχεδιαστεί από 100% food-grade σιλικόνη η οποία είναι απόλυτα ασφαλής για τα μωρά και τα παιδιά.
Γιατί είναι τόσο καλή;
- Μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων (μέχρι και 350 βαθμούς)
- Free BPA, BPF, BPS, PVC
- Επιφάνειες χωρίς πόρους για να αποτρέπεται η ανάπτυξη βακτηριων
- Ανθεκτικά, ευλύγιστα και δεν φθείρονται
- Η απαλή και εύκαμπτη υφή τους προστατεύουν τα νέα δοντάκια των μωρών και τα ούλα
Ποιο σκεύος είναι το καλύτερο για το μωρό μου;
Όλα τα σκεύη της EZPZ έχουν ως στόχο να εξασκήσουν την λεπτή κινητικότητα των μωρών έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να μεταβούν στη στερεά τροφή να έχουν εξασκήσεις τις απαραίτητες κινήσεις όπως να μπορούν να πιάνουν το κουτάλι, να το βάζουν στο στόμα και να κινούν σωστά τη γλώσσα και το στόμα.
Tiny Bowl 4+ μηνών
Mini Mat 6+ μηνών, Mini Bowl 12+ μηνών
Happy Mat 24+ μηνών, Happy Bowl 24+ μηνών
Όλα τα εκπαιδευτικά αξεσουάρ γεύματος βασίζονται στα στάδια ανάπτυξης των μωρών:
Tiny Spoon - βοηθάει τα μωρά να μάθουν να τρέφονται ανεξάρτητα βουτόντας και δοκιμάζοντας με το κουτάλι (4+ μηνών)
Tiny Cup - βοηθά τα μωρά να μεταφούν από το μπουκάλι στο ποτήρι με ή χωρίς καπάκι (4+ μηνών)
Mini Utensils - βοηθά τα παιδιά να μάθουν να τρώνε με κουτάλι και πιρούνι (12+ μηνών)
Mini Cup + Straw - μαθαίνει τα παιδιά να πίνουν περισσότερο από ποτήρι με ανοιχτό στόμιο και να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το καλαμάκι (9+μηνών)
Είναι η EZPZ ο εφευρέτης των εκπαιδευτικών σκευών;
Ναι η EZPZ είναι η εταιρεία που πατεντάρισε τα HAPPY MAT. Στην εξέλιξη και στον σχεδιασμό των προϊόντων συνέβαλε και η συνεργάτης-επιστήμονας στην παιδιατρική σίτιση με αμέτρητα τέστ και ελέγχους ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος εξοπλίσμος και εργαλεία που θα συμβάλλουν στα αναπτυξιακά ορόσημα του μωρού.
Είναι τα EZPZ σταθερά;
Ναι! Τα EZPZ είναι σχεδιασμένα για να βεντουζώνουν στις επιφάνειες και να μην ξεκολλάνε ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται ανεξάρτητα χωρίς ατυχήματα.
Μπορώ να βάλω τα EZPZ στον φούρνο μικροκυμάτων και στο πλυντήριο πιάτων;
Όλα τα εκπαιδευτικά σκεύη φαγητού της EZPZ μπορούν να μπούν στον φούρνο μικροκυμάτων και στο πλυντήριο πιάτων (μέχρι και τη θερμοκρασία των 350°C
*Μην βράσετε, απολυμάνετε ή βάλετε στα μικροκύματα τα κουτάλια, πιρούνια και μαχαίρια της EZPZ.
Τι να κάνω αν υπάρχουν σημάδια νερού ή μυρωδιά σαπουνιού;
- Πλύντε τα σκεύη με ζεστό νερό αντί στο πλυντήριο πιάτων. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε υγρό πιάτων βιολογικό καθώς τα έλαια μπορούν να αφήσουν μια αίσθηση σαπουνιού μετά την πλύση.
- Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία στεγνώματος στο πλυντήριο πιάτων και φροντίστε να υπάρχει αρκετή απόσταση
- Χρησιμοποιήστε pods ή υγρό πιάτων και όχι σκόνη.
- Βάλτσε στο φούρνο το mat στους 275°C για περίπου 45 λεπτά, αυτό θα βοηθήσει στο να εξουδετερωθεί η οσμή του σαπουνίο. * Η συμβουλή ισχύει μονο για τα mat. Τα μικρότερα εκπαιδευτικά σκεύη (ποτήρια, μαχαιροπίρουνα δεν πρέπει να τοποθετούνται στον φούρνο)
Υπάρχουν προϊόντα της EZPZ για τον καθαρισμό των σκευών;
Ναι, υπάρχει συλλογή που βοηθά στον καθαρισμό των εκπαιδευτικών σκευών αλλά και άλλων οικιακών σκευών:
- Το σφουγγάρι πιάτων είναι υποαλλεργικό, δεν απορροφά οσμές
- Το στεγνωτήριο πιάτων είναι σχεδιασμένο για να βοηθάει στο στέγνωμα τον σκευών και στην αποθήκευση
- Η βούρτσα καθαρισμού για μπουκάλια είναι σχεδιασμένη με μακριά λαβή, είναι ευλύγιστο και καθαρίζει σε βάθος κάθε γωνία
Τα παιδιά με αναπηρίες συνήθως δυσκολεύονται περισσότερο με τη διαδικασία του φαγητού. Και συχνά οι γονείς ψάχνουν να βρουν λύσεις που να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δεξιότητα του να τρώνε μόνα τους (αυτόνομη σίτιση) ή να πίνουν μόνα τους από ποτήρι με ασφάλεια.΄
Πιάτα, ποτήρια κατάλληλα για παιδιά με αναπηρίες.
Η εταιρεία EZPZ ειδικεύεται στην κατασκευή σκευών φαγητού για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες. Στη σχεδιαστική ομάδα της EZPZ συμμετέχει και η Down Winkelman, (παιδίατρος με ειδίκευση σε ζητήματα σίτισης) με εμπειρία περισσότερα από τριάντα χρόνια σε παιδιά με θέματα σίτισης (με ή χωρίς αναπηρίες).
Παιδί με αναπηρίες και ασφάλεια στο φαγητό.
Πρώτα από όλα η ασφάλεια.
Ολόκληρη η γκάμα της EZPZ έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική.
Όλα τα προϊόντα είναι BPA, BPS, PVC free και χωρίς φθαλικές ενώσεις, είναι κατάλληλα για τον φούρνο μικροκυμάτων και το πλυντήριο πιάτων. Είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργική σιλικόνη και δεν είναι φιλόξενα σε βακτήρια, καθιστώντας τα κατάλληλα για άτομα με κοιλιοκάκη και τροφικές αλλεργίες.
Διαβάστε περισσότερα για τα σκεύη φαγητού EzPz και πώς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί με αναπηρίες ΕΔΩ και διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας παιδί
Δείτε οπωσδήποτε και το βίντεο: